Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Musik i sommernatten

JUN
10

Musik i sommernatten


Torsdag d. 10. juni 2021, Kl. 21:30 til kl. 22:15
Sct. Clemens kirke, Parkboulevarden, Randers
Gratis
Musik i sommernatten

Pergolesis "Stabat Mater" - Solister: Katrine Broch Møller (sopran) og Mette Korsgaard Djernes (alt). Ved orglet: Mads Wadmann.

Teksten til Stabat Mater er en passionssalme fra middelalderen, som skildrer Jomfru Marias smerte, mens hun står ved korsets fod. Teksten er gennem tiden blevet sat i musik af utallige komponister, bl.a. Palestrina, Haydn, Verdi og Dvořák. En af alle tiders smukkeste og mest elskede udgaver er dog Giovanni Battista Pergolesis fra 1736. Den er skrevet i tolv satser for to solister (sopran og alt), strygere og basso continuo, men opføres ofte – som ved denne koncert – i arrangement for to solister og orgel. Værket er simpelthen et skatkammer af smukke og gribende melodier!

Hvad kunne være skønnere, end at spadsere en tur i den lyse sommeraften og nyde fuglesangen, alle duftene og det milde vejr? Det skulle da lige være at afslutte sin vandring med en lille halv times koncert i Sct. Clemens Kirke med dejlig musik for orgel, sang eller klaver! Kirkens to organister vil sammen med indbudte solister på skift spille tre "sommernatskoncerter" i juni og begyndelsen af juli måned. Vel mødt til en smuk afslutning på en dejlig sommerdag!